Åsikterna om hur en riktig cloeslaw ska tillagas skiljer sig
vitt och brett i min umgängeskrets. Vissa vill att den ska vara krämig och tjock, andra tycker att den ska vara mer som en syrlig råkostsallad med lite majonnäs. Själv gillar jag när den är krämig men inte flytande. Speciellt till grillat kött. Förutom att det smakar fantastiskt gott så är det en praktisk sallad i grilltider efter som den kan ta plats som både sallad och sås. Vi slipper bära ut fler skålar än nödvändigt till uteplatsen när jag smäller ihop tillbehören.
Även om jag älskar mitt
standardrecept på coleslaw så känner jag för lite variation ibland. I
gårdagens sallad blandade jag ner lite dragon. Det blev som en blandning av ”pizza-bea”
och pizzasallad, perfekt! smakade ljuvligt till det grillade köttet.
Namnet på kålsalladen kommer från det hålländska ordet ”kollsa”
som betyder kålsallad. När holländarna
kom till Amerika amerikaniserades stavingen namnet på salladen blev coleslaw.
Dragonslaw med äpple
- ½ vitkålshuvud
- 1 syrligt äpple
- 1 gul lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk socker
- 1 msk torkad dragon
- 1 dl gräddfil
- 2 dl majonnäs
- Salt och peppar.
Gör så här:
Strimla vitkålen och koka den i saltat vatten ca 30 sek. Skölj med kallt vatten. Hacka lök och äpple fint. Blanda samtliga ingredienser. Låt stå i kyl minst 1 timme.
Cloeslaw mår bara bra av att stå i kylen några dagar så gör ett rejält lass! |
Mums, så gott med coleslaw!
SvaraRaderaVisst!
SvaraRadera