fredag 20 juli 2012

Friterade gröna chilifrukter

Dessa små friterade chilifrukter dyker upp lite varstans på spanska tapasmenyer. Det kan se lite skrämmande starkt ut för alla oss veklingar, men de gröna små chilifrukterna är lika milda som en vanlig grön paprika. Anrättningen smakar helt enkelt som friterad paprika med har ett mer plockvänligt format. Igår serverade jag de små chilifrukterna tillsammas med lite ali oli och bröd som ett tilltugg före maten.
En finfin följd av att fritera chili är att man får en fantastiskt god olja på köpet. Eftersom chilifrukterna inte har någon panering förblir oljan klar efter friteringen och får en fantastisk smak. Så häll för guds skull inte bort oljan! Den kan användas både till stekning och i dressingar.
Doppa i sval aioli
  
Friterad grön chili

  • 1 liter grön mild chili
  • 1/2- 1 liter olja
  • salt
  • aioli och bröd till servering

Gör så här: Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg ner en chili. När det börja bubbla runt chilin kan du lägga ner hälften av chilifrukterna. Låt den friteras tills den fått lite färg(ca 6 min). Ta upp chilin och lägg den på papper. Salta och fritera resterande chilifrukter. Ät genast med bröd och aioli.
Chilin ska vara mjuk och len