I lördags gifte sig min ståtlige storebror Nils med sin fina
lilla Maria. Som syster och ”måltidskreatör”(som min examen så fint heter) fick jag den stora äran att ansvara för vilken mat som skulle serveras. Givetvis efter brudparets
önskemål. Redan i det tidiga planeringsstadiet var paret
fast beslutna om att de, utöver bröllopstårtan, även ville ha några små sötsaker på kaffebordet. Ett av mina förslag var att de
skulle servera mustascher i marsipan. Jag tyckte att det var skojigt och så
gjorde även de unga tu. Men eftersom bruden är allergisk mot mandel kändes det
inte helt rätt att servera ”gift” på hennes bröllop. Det får bli en annan gång.
Det slutade med att jag rullade 300 cakepops av olika slag istället.
Här kommer i alla fall receptet på de ätbara maskeradmustascherna.
marsipanmustascher
Gör så här: Rulla marsipanen till remsor och forma dem till mustascher. lägg dem på en bricka med bakplåtspapper och stick en pinne i ena sidan. Stoppa brickan i frysen. När mustascherna fryst- smält chokladen över vattenbad. Doppa mustascherna i chokladen och ställ pinnarna svalt i ett glas.
.jpg) |
Det, på den tiden, trolovade paret |
.jpg) |
Det går lika bra med mandelmassa ! |
.jpg) |
Både gott och roligt |