måndag 19 december 2011

Pappas parisare


 Under min barndoms västkustsemestrar brukade vår pappa grilla lunch till oss i sin röda portföljgrill. Ofta blev det parisare. För en del är en parisare någon sorts köttfärsbiff med stekt ägg, men inte för mig! 
För mig är det onekligen en skiva grillad falukorv i ett hamburgerbröd. Jag antar att det kändes enklare och fräschare att ta med sig några skivor falukorv än en packe rå köttfärs ut på utflykten. Till parisarna måste det vara små köpehamburgerbröd, rostad lök, ketchup, senap och hamburgerdressing.
Igår tog jag en lite nostalgitripp och åt en smarrig parisare till lunch.


Parisare 4 st

  • 4 hamburgerbröd
  • Några skivor falukorv
  • Ketchup
  • Senap
  • Hamburgerdressing
  • Rostad lök
  • Tomat, sallad
Gör så här: Grilla eller stek korvskivorna rejält.  Lägg dem mellan hamburgerbröden tillsammans med de andra ingredienserna