På söndagarna åt vi alltid
dessert under min uppväxt. Oftast Inte någon kaka eller tårta utan dessert på
fat, om ni förstår vad jag menar. Jag för vidare traditionen och i söndags lagade
jag iordning en äppelkompott med cognacgrädde. Det blev lite som en apfelstrudel fast utan själva rullen. Jag blandade ner några syrliga tranbär i kompotten.
Tranbär är förmodligen mitt favoritbär bland de torkade varianterna. Det har en
så otroligt tilltalade kansistens och en härligt sötsur smak. Dessutom ska det
vara bra för tänderna..
| Testa även att byta ut cognacen till rom |
Äppelkompott med cognacgrädde
4 port
- 8 äpplen
- 1-2 msk smör
- 1dl socker
- vaniljfrön från en vaniljstång
- 1 dl rostade pecannötter
- 1 dl torkade tranbär
- 1 msk cognac
- 1 krm salt
Gör så här: Skala, kärna ur
och tärna äpplena. Stek bitarna gyllene i smör. Tillsätt socker, vanilj, pecannötter
och tranbär, rör om ordentligt. Häll till sist ner cognac och salt. Blanda om och servera
med cognacgrädde.
- 2 dl grädde
- 1-2 tsk cognac
Gör så här: Vispa grädden.
Rör försiktigt ner cognac med en slickepott.
| Lite som en apfelstrudel utan strudel.. |
.jpg)
