Idag lagade jag en bondomelett till lunch. Jag smaksatte den med lite kryddost som jag hade kvar i kylen. Till det stekte jag lite fallfukt och nyplockad taggsvamp.
Den sötsyrliga pressgurkan smakar finfint till kryddosten |
Bondomelett med kryddost och svamp
- 2 ägg
- 4 potatisar
- 2 msk mjölk
- 50 g kryddost
- 200 g svamp
- 1 äpple
- Rosmarin
- Smör och olja
Gör så här: sätt ugnen på 225 grader. Smörj en liten ugnsfast stekpanna (eller form) med matfett. Riv osten. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop dem med mjölken och osten. Dela potatisen och lägg de i stekpannan. Häll över äggblandningen. Baka i ugnen ca 10 min eller till den ”stannat”. Stek löken i olja. Tillsätt svampen och äpplena. Stek på hög värme till vätskan försvunnit. Dra av från plattan och blanda ner en klick smör och hacka rosmarin. Servera omeletten med svampen och pressgurka.