tisdag 7 januari 2014

Dumplings med koriandersallad

Nu är det slut på helgerna och julen förklaras snart som överstökad. Superskönt tycker de flesta men jag känner som vanligt att allt gick för fort. Jag tycker så mycket om julen att jag helst skulle dra igång med full julpyntning, glöggdrickande och julig mat redan i början av december. MEN jag har en överhängande känsla av att jag tjuvstartar och lever därför inte julen fullt ut förrän strax före julafton. Som i sin tur gick alldeles för fort. Juldagen,  annandagen likaså. Dagen efter det flög jag till Frankrike och julen var som bortblåst.
Skönt att veta att det kommer en ny jul om 11 månader..

Men om jag nu vänder blad och siktar in mig på Januarimat så tycker jag fräscht, asiatiskt passar bra. Igår lagade jag dumplings fyllda med fläskfärs och ingefära. Till det gjorde jag en gurksallad med färsk koriander och gräslök. Det är inte särskilt svårt att laga dessa kinesiska degknyten. I synnerhet inte om du köper färdiga degplattor( som finns de flesta asiatiska affärer). Det är att rekommendera de första gångerna eftersom det kan vara lite knepigt att kavla degen tunt. 
När jag lagar  dumplings gör jag dubbel sats och fryser in hälften. Sedan tinar jag dem långsamt och och steker på dem i olja.