lördag 1 december 2012

Pizza med scamorza, portabello och lammkorv

Jag gillar verkligen pizza som är bakas i vedeldad ugn. Tyvärr har jag (av förståliga själ) inte någon sådan ugn här hemma. Jag har inte heller någon pizzasten, pizzaspade eller något annat verktyg som man kan ha hemma för att baka godare pizza. Jag får nöja mig med en vanlig ugn och en vanlig plåt. Desto viktigare blir pålägget!
 Idag blandade jag upp mozzarellaosten med scaomrsaost. Scamorsa är en italiensk, rökt ost som ger pizzan en svag röksmak. Den lilla, gula osten och tillsammans med några rökta mandlar får ersätta den vedeldade ugnen. Ovanpå osten lag jag på lite skivad portabellosvamp och till sist en underbar lammkorv och smörgåskrasse. Sååå gott!!
Pizza med scamorza, portabello och lammkorv 2 port

  • pizzabotten till 2 pizzor( Recept finns HÄR )
  • 50- 100 g scamorza
  • 50- 100 g mozzarella eller annan ost som smälter 
  • 6 portabellosvampar( beroende på hur stora de är)
  • 1 lammkorv(av ölkorvstyp)
  • 1/2 dl hackade rökta mandar ( finns bland "naturgodiset" i butiken)
  • smörgåskrasse
Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Skiva osten, svampen och korven tunt. Lägg ost på degbottnarna och sedan svamp. Baka pizzan i mitten av ugnen ca 10 min.  Ta ut pizzorna och strö över korv, mandlar och smörgåskrasse.