onsdag 25 januari 2012

Frozen banana


När jag har köpa på mig för många bananer och märker att jag inte kommer hinna äta upp dem innan de går från tigerbananer till svart-panterbananer fryser jag in dem illa kvickt. Det går nämligen alldeles utmärkt att bevara skalade bananer i frysen. De behåller sin vita färg och sin goda smak. De frysta bananerna använder jag sedan i smoothies, till bakning, i grytor eller som igår- till en fryst bananglass.
När jag mixar bananer med några msk mjölk förvandlas de till bananmjukglass på några minuter. Alla som gillar banan borde prova! Igår serverade jag den med chokladdoppade jordnötter och några bitar torkad banan.  Den enda  nackdelen med glassen (liksom med all mjukglss) är att den måste ätas upp ganska omgående, men det har aldrig varit något problem…
som trolleri

Bananmjukglass
· 4 mogna bananer
· Ca 4 msk mjölk
Gör så här: Skala bananerna och lägg dem i frysen några timmar. Ta ut te genomfrysta bananerna och skär den i bitar. Lägg bananerna i en mixer tillsammans med mjölken. Mixa till en slät glass servera genast.
Chokladdoppade jordnötter
· 1 dl salta jordnötter
· 50 gram mörk choklad
Gör så här: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner nötterna och ber it allt på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.