Det här är helt klart den godaste fudgen jag någonsin gjort. Dessutom är den otroligt enkel att göra. Den tar lite tid men arbetsinsatsen är minimal!
Fudgekolan har sina rötter i England. Traditionellt lagas den av samma ingredienser som vår sega kola. Skillnaden är att den inte kokas till lika hög temperatur och vispas sedan kraftigt medan den kallnar. Den här varianten behöver varken vispas eller temperaturkontrolleras, den blir krämig och god ända!
Fudgen är lätt att skära och bara smälder i munnen |
Vit chokladfudge med cashewnötter
- 1 burk kondenserad mjölk
- 300 gram vit choklad
- 25 gram smör
- 1 dl saltade cashewnötter
Gör så här: Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk o en kastrull med vatten. Koka burken i ca 3 timmar. Spola burken med kallt vatten ca 1 min. Smält choklad och smör över vattenbad, blanda ner den kondenserade mjölken och cashewnötterna. Häll ut smeten på smörpapper i en form. Låt stå svalt några timmar innan du skär upp den i kvadratiska bitar.
Världens enklaste godis |