Jag stekte några strömmingsflundror,fyllde dem med mixade gröna ärtor, la dubbeldeckaren på en klick mos och slutligen öste med brynt smör, mh, mh, mhhh.
Det gäller att passa på att äta mos nu innan det blir underbar färskpotatis för hela slanten.
Stekt strömming med ärtkräm och brynt smör 4 port
- 4 dl gröna ärtor
- 1 tsk torkad dragon
- salt
- 1 tsk dijonsenap
- 8 stora rensade strömmingsflundror (eller 16 små)
- 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- matfett att steka i
- 100 gram smör
- 1 citron
- 1 rödlök
. Fördela ärtkrämen hälften av fiskarna. Lägg ihop med ytterligare strömming och servera genast med potatismos, rå lök, citron och brynt smör
Det blev några flundror över som fick hoppa ner i ättikslag så snart kommer recept på ättiksströmming |
Ilsket grön ärtkräm med smak av dragon |
Jag åt några skivor av mina Picklade gula tomater till |