söndag 14 oktober 2012

Pankofriterade äppelringar

För några år sedan upptäckte jag det japanska ströbrödet panko. Det är ett flisformat ströbröd som blir fantastiskt krispigt vid fritering. Allt jag provat hitintills att fritera eller panera med det har blivit bra. Det är med sanning inte svårt att få ett fint frityrtäckta med en påse panko hemma i skafferiet! Igår var det några äppelringar som doppades i det innan det hamna de i frityrgrytan, vansinnigt gott! I synnerhet tillsammans med en klick vaniljglass och några hackade nötter.

Pankofriterade äppelringar

  • 4 äpplen
  • 1 dl ägg
  • 1 ägg
  • 1 dl panko(japanskt ströbröd)
  • socker och kanel
  • olja till fritering
  • vaniljglass och hasselnötter till servering

Gör så här: Kärna ur och skala äpplen. Skiva dem i cm tjocka skivor. Víspa upp ägget i en skål. Doppa äppelringarna i mjöl, sedan ägg och sist panko. Hetta upp olja i en kastrull och fritera ringarna i omgångar tills de fått fin färg. lägg dem på papper och strö över socker och kanel. Servera med glass och rostade nötter.
Om du väljer en mjölig sort smakar desserten  friterat äppelmos