lördag 7 januari 2012

Tomatgratinerat Bröd



Tätt som oftast missberäknar jag min brödkonsumtion och köper på mig allt för mycket bröd. Bröd som jag sedan inte hinner äta upp innan det blir torrt och tråkigt. I morse konstaterade jag att jag åter igen spårat iväg i bröddisken och min brödlåda var full av små påsar av olika slag. Där ibland en bit av en baguett som blivit torr och lite hård i konsistensen.  Men efter ett dopp i en god tomatsås fick brödet nytt liv! Dagens lunch bestod således av tomatgratinerat bröd med mozzarella, basilika och Kalamata oliver. Den här rätten går även att servera som en förrätt som ett alternativ till den klassiska Bruschettan.
Saftigt och gott

·         1 baguette
·         En sats Tomatsås (klicka på ordet tomatsås så hittar ni receptet)
·         1 kruka basilika
·         1 burk Kalamata oliver
·         2 bollar mozzarellaost
·         Olivolja och balsamvinäger
Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Koka tomatsåsen. Skiva upp brödet. Smörj en ugnssäker form med olivolja. Doppa brödet i tomatsåsen och lägg de sedan i formen. Stoppa in formen i ugnen och gratinera 10-15 min. Ringla över lite olivolja och servera med mozzarella, färsk basilika och oliver.