Pad thai med kyckling är en av Thailands signaturrätter och
är thailändarnas svar på vår pytt–i-panna. Grundingredienserna utgörs av
risnudlar, böngroddar, salladslök, kyckling, ägg och jordnöter. Men liksom en
pytt-i-panna tager man vad man haver. Jag tycker att ägget är det viktigaste, det håller ihop rätten så den känns rund och god.
|
Saftigt och sötstarkt ska det vara |
Pad thai 4 port
- 200 gram risnudlar
- 400 gram kycklingkött tex lårfilé
- 100 gram böngroddar
- 4 salladslökar
- 1 chilifrukt
- 4 vitlöksklyftor
- 2 ägg
- 2 msk olja
- 1 msk fisksås
- 1 tsk soja
- 2 msk sweetchili sås
- 2 tsk socker
- 1 lime
- 1 dl jordnötter
Gör så här: koka nudlarna enligt förpackningen. Finhacka
salladslök, vitlök och chili. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen i
oljan tillsätt grönsakerna och stek några min. Tillsätt nudlarna och äggen, rör
runt tills ägget koagulerat. Tillsätt fisksås,
soja, sweetchili, socker och saften från limefrukten. Strö över nötterna och
servera.
|
pinnar är ett måste för den rätta känslan |