söndag 19 augusti 2012

BBQ- korv


När jag var liten och mamma var borta var det inte helt ovanligt att det blev sk. ”korvmeny” till middag. Då förvandlade vår pappa kökets bardisk till ett litet korvstånd till allas stora förtjusning.  Jag och mina bröder stod på ena sidan disken som kunder och pappa på den andra sidan iklädd rollen som korvgubbe. Vi fick önska vad vi ville ha på korven och hur många och sedan vad vi ville ha att dricka (vi hade nämligen en 70-tals- läskmaskin som plockades fram när det var dags för ”korvmeny”). När vi var riktigt små var tillbehörs utbudet begränsat till senap ketchup, bostongurka och rostad lök och korven var av hot dog typ. Med åren utvidgades utensilierna till räksallad, gurkmajonnäs, kål,  chilisås mm och ”hot dogsen” ersatten med andra kryddiga korvar av olika slag. Jag tycker inte han ska snåla med ”toppingen” på korven. Ös på och ät med kniv och gaffel om det blir för mycket.  Igår la jag ost i bröden och gav det en stöt på grillen innan korvarna hamnade däri. Sedan toppade jag med stekta champinjoner, bacon, bbq-sås och rostad lök på det.  

Supergott med hembakade bröd!
BBQ-korv 4 port

  • 4 korvar
  • 4 stora korvbröd eller baguetter
  • ca 100 g riven ost
  • ca 10 stekta champinjoner
  • 1 pkt bacon
  • ca 1 dl bbq-sås
  • ca 1 dl rostad lök

Gör så här: Fördela osten i bröden. Grilla korven på galler över varm glöd. Lägg på bröden de sista minutrara. Stek bacon i en torr panna. Lägg korven i brödet toppa med bacon, bbq-sås, champinjoner och rostad lök.
Jag föredrar en söt, tjock och klibbig bbq- sås