Så lyckad att den förmodligen kommer att upprepas i mellandagarna när kylskåpet dignar fullt av rester efter julafton. Kokt potatis blir det alltid över, grönkålen som varit garnityr runt skinkan måste användas, likaså den obligatoriska julkorven som oftast förbli orörd. Dvs. alla ingredienser kommer garanterat att finnas hemma, bara att addera några rökta mandlar och saken är klar!
Om inte det här grönkålsreceptet lockar kan ni kolla in min Grönkålspasta eller Grönkålssoppa från förra julen.
Grönkålsmos med rökta mandlar och stekt julkorv 4 port
- 800-1000 gram mjölig potatis
- 200 g grönkål (utan stjälk)
- 2 dl mjölk
- Vitpeppar
- Salt
- 1 krm frinrivenriven muskotnöt
- 1/2-1 dl grovhackade rökta mandlar
- 300-500 g julkorv
- matfett att steka i
Julig mat och juliga blommor! |
En god senap är A och O |