lördag 19 november 2011

Råbiff med klassiska tillbehör


Igår slog jag på stora trumman och lagade en liten råbiff till lunch. Jag hade en liten bit högrev i kylen och jag var av någon anledning sugen på råbiff, så jag testade att hacka ner den och äta den rå. Det visade sig smaka alldeles utmärkt med rikligt med salt goda tillbehör. Råbiff behöver således inte lagas på kossans allra ädlaste och dyraste delar, det går bra att laga på lite vad som helst så länge du hackar färsen själv och vet att köttet det är fräscht och färskt.
Äggula får rinna ner och blandas med färsen

Råbiff 4 pers

  • 400 g nötkött
  • 4 äggulor
  • 1 dl cocktailkapris
  • 1 dl finhackad inlagd rödbeta
  • Persilja


Senapsdressing

  • 1 dl olivolja
  • ½ dl sötstark senap
  • 1 msk sherryvinäger eller annan vinäger
  • Tabasco, salt peppar
Hacka köttet fint. Blanda färsen med salt, peppar, tabasco och ev en nypa socker. Forma till fyra biffar. Placera biffarna på fyra tallrikar. Vispa ihop sena olja och vinäger. Droppa över dressingen och servera med Cocktailkapris, rödbetor, persilja och rå äggula. Servera med pommes frites eller en bit gott bröd.