onsdag 22 augusti 2012

Flarnbakelser med smultron


Sommaren är inte slut än och så inte heller smultronen på backen. Igår plockade jag några av släntens solmogna bär och lät dem pryda ett par härliga havreflarn.  För att göra flarnen till en fullständig dessert vispade jag ihop grädde, mascarpone och krossad vit choklad som jag klickade på däremellan. Havreflarnen är otroligt enkla att baka och min personliga favoritkaka.
Jag blir lika förvånad varje år att de små smultronplantorna ger frukt hela sommaren ut, från maj till slutet av augusti. Och av någon anledning mest förvånad över att de är som godast nu i sensommartid. De är otroligt smakrika och jag kan känna doften på meters avstånd. Hittar ni inga smultron så går det såklart bra att byta ut dem till andra bär eller frukter.

Flarnbakelser med smultron 10 st

  • 10 st havreflarn
  • 1 burk mascarpone (ca 225 g)
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl grädde
  • 1 nektarin
  • Citronmeliss och vaniljsocker till garnering
Gör så här: Vispa grädden. Blanda marscarponeosten med den vita chokladen. Vänd försiktigt ner grädden i ost- och chokladröran. Hacka nektarinen i små bitar. Lägg ut havreflarnen på ett fat och fördela mascarponekrämen över kakorna. Toppa med smultron och nektarinbitar. Garnera med citronmeliss och vaniljsocker.

Recept på havreflarn hittar ni och ni klickar HÄR

Med lite framförhållning kan man smälta hälften av chokladen och blanda den med grädden dagen innan. Sedan  vispas chokladgrädden likt den naturella grädden i receptet.

Nektarinerna är underbara nu!