I förmiddags hittade jag årets första kantareller! Jag var
ute efter smultron och så plötsligt såg jag en liten grupp kantareller i
mossan. Eftersom jag lever fortfarande i villfarelsen om att svamp endast plockas
på hösten blev jag väldigt överrumplad. Men ack så glad. När jag kom hem stekte
jag dem genast i smör med lite överbliven kokt potatis, bondbönor, mandel och bacon.
Mot slutet smulade jag ner lite gorgonzola, och blandade i lite blåbär och
persilja. Galet gott blev det!
Stekt potatissallad med gorgonzola och skogens guld 4 port
- 4 dl kantareller
- 12-20 kokta färskpotatisar
- 1 dl skalade bondbönor
- 1 pkt bacon
- ½ dl grovhackad mandel
- 100 g gorgonzola
- 1 dl blåbär
- 1 dl hackad persilja
- Smör att steka i
Gör så här: Stek bacon i en fettfri panna, låt det rinna av på papper. Smält smör i en stor stekpanna. Lägg i kantareller, potatis och mandel och stek till en gyllene färg. Blanda ner bondbönarna. Vänd ner bitar av gorgonzola, blåbär och persilja i pannan. Blanda om och servera
|
Små fasta kantareller |
|
Bondbönorna är lite pilliga att sala, men det kan det vara värt |