torsdag 28 juni 2012

Pasta med sardiner


Nu på sommaren när jag är bortrest titt som tätt och är allmänt frånvarande från mitt hem är mitt kylskåp förhållandesvis tomt. Jag vågar inte köpa på mig massa färskvaror eftersom jag inte vet om jag ska hinna äta upp dem eller ej( …är ju lite av en bunkrare i vanliga fall).

Däremot är skafferiet för torrvaror välfyllt. Då vet jag att det alltid finns möjlighet att laga en snabb och god middag, oavsett vilken tid på dygnet jag kommer hem eller hur hungrig jag är.  Igår ryckte jag tre av de ingredienserna ur skåpet.  Pasta, sardiner i tomatsås och oliver. Tre ingredienser men ändå en riktigt god middag.   Den här rätten lämpar sig även utmärkt på en campingtur eller på en utflykt eftersom inget behöver förvaras i kylen och de är relativt lättviktiga. Dessutom finns ingredienserna i de flesta små butiker.

Den här gången hade jag en liten tomat och en kvist persilja hemma som jag tillsatte, men det är ingen nödvändighet. Sardinerna går bra att byta ut till en vanlig burk makrill i tomatsås. 

Sardinpasta 1 port 
  • 80- 100 g pasta
  • 1 burk sardiner i tomatsås
  • 0,5 dl gröna goda oliver
  • 1 tomat
  • 1 msk hackad persilja ev fryst
  • Ev, 1 skvätt olivolja


Gör så här: Koka pastan. Skär tomaten i bitar. Och bryt sardinerna. Häll av pastan väl. Blanda 

Kung Gustavs ska det va!

Den heta pastan värmer upp tomatsåsen och sardinerna