måndag 5 september 2011

Tortiglioni med fläskfilé och spenat



Tortiglioni är min favorit pastasort. Det är en rörformad pasta med grova skåror och sträv yta. Ytskiktet gör att såsen sugs in i pastan och den passa därför förträffligt till smakrika pastasåser. När jag lagar pasta blandar jag alltid pastan med såsen i kastrullen så att såsen fördelas jämt och all pasta tar smak.  En kväll i förra veckan lagade jag en snabb och enkel rätt med Tortiglioni. Jag blandade den med en smaksatt crème fraiche, en bit överbliven fläskfilé, spenat, parmesanost och cocktail kapris.
4 port

  •  400g pasta
  •  1 gul lök
  •  2 vitlöksklyftor
  • 400 g fläskrfilé
  •  1 burk ICA Crème fraiche med smak av senap vittvin och schalottenlök
  •  1 påse färsk bladspenat
  •  1 dl cocktail kapris
  •  olja till stekning
  •  Parmesanost
  •  salt och peppar
 Gör så: Koka pastan enligt förpackningen. Medan pastan kokar hackar du lök, vitlök, strimlar köttet och dela cocktail kaprisen. Stek löken, vitlöken och köttet gyllenbrunt i en stekpanna med olja. Häll av pastan i ett durkslag och stjälp sedan tillbaka den i kastrullen. Blanda ner crème fraiche, lök, kött, spenat och kapris i kastrullen och rör om ordentligt. Hyvla över parmesanost innan du serverar.