Tortiglioni är min favorit pastasort. Det är en rörformad pasta med grova skåror och sträv yta. Ytskiktet gör att såsen sugs in i pastan och den passa därför förträffligt till smakrika pastasåser. När jag lagar pasta blandar jag alltid pastan med såsen i kastrullen så att såsen fördelas jämt och all pasta tar smak. En kväll i förra veckan lagade jag en snabb och enkel rätt med Tortiglioni. Jag blandade den med en smaksatt crème fraiche, en bit överbliven fläskfilé, spenat, parmesanost och cocktail kapris.
4 port
- 400g pasta
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g fläskrfilé
- 1 burk ICA Crème fraiche med smak av senap vittvin och schalottenlök
- 1 påse färsk bladspenat
- 1 dl cocktail kapris
- olja till stekning
- Parmesanost
- salt och peppar
Gör så: Koka pastan enligt förpackningen. Medan pastan kokar hackar du lök, vitlök, strimlar köttet och dela cocktail kaprisen. Stek löken, vitlöken och köttet gyllenbrunt i en stekpanna med olja. Häll av pastan i ett durkslag och stjälp sedan tillbaka den i kastrullen. Blanda ner crème fraiche, lök, kött, spenat och kapris i kastrullen och rör om ordentligt. Hyvla över parmesanost innan du serverar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar