onsdag 29 februari 2012

Tortiglioni med rostar rotselleri-, och palsternackkrämKallpressad rapsolja har verkligen varit i ropet de senaste åren och nu finns det massor av fabrikat att välja mellan i butikerna. Smakerna varierar vitt och de delas ofta in i tre smakgrupper, naturell, nötig och blommig. Jag tycker att den nötiga passar bäst till att ringla över bröd och pasta medan de blommiga kan vara fantastiskt goda på sallader och somriga anrättningar. Den naturella passar till allt.
Skillnaden mellan varm- och kallpressad rapsolja är naturligt nog att fröna hettas upp före pressningen för varmpressad olja medan de pressas kalla för kallpressad. När fröna hettas upp utvinns mer olja vilket har gjort att priset oftast är lite högre på den kallpressade varianten.
Idag blev det pasta till lunch. Det blev närmare bestämt tortiglioni som jag rörde ihop med resterna av mitt mumsiga selleri-, och plasternacksmos. Som vanligt kunde jag inte låta blir att stö över några nötter. Idag blev det hasselnötter och för en gångs skull orostade sådana. Sist ringlade jag över lite kallpressad rapsolja och klippte över lite krasse.Krassen är kryddig och god
Tortiglioni med rostar rotselleri-, och palsternackkräm 4 port
Gör så här: värm moset. Koka pastan. Blanda den nykokta pastan med moset. Rigla över kallpressad rapsolja. Strö över nötter och krasse.