onsdag 30 oktober 2013

pumpa med mynta och svarta bönor

I morgon är det halloween och halva jordklotet har en pumpa hemma. Även jag, fast inte någon gigantisk, grinande en på balkongen utan små avlånga butternutvarianter i kylen.Jag älskar  butternutpumpan och likaså den här tiden på året när man kan hitta den i minsta lilla butik( till ett minst sagt överkomligt pris). Den är så god att rosta att jag knappt kan hålla mina småätarfingrar i styr. När jag har rester över i kylen går jag och nallar som om det vore godis. Den får en fantastisk konsistens och kan alltså ätas både direkt efter rostning eller avsvalnad. Min vanligaste smakkompis är fetaost. Den söta pumpan med den salta osten och så någon smakrik örtsalasa det det.
Tidigare i höst rostade jag Spaghetti pumpan på samma vis. Det tog längre tid och de fick inte samma färg eftersom den inte är fullt lika fast i köttet. Det smakade förvisso väldigt gott men mera som en bakad gurka( som kräver myyycket salt). Prova om ni vill med om ni vill vara säkra på en fantastisk måltid så rekommenderar jag butternutpumpan till receptet nedan!