torsdag 18 augusti 2011

Räkor, ägg, dill, pepparrot och skirat smör


Om någon månad börjar de stora skördefesterna runt om i landet. Till Öland och Österlen vällfärdas turister för att köpa och smaka på böndernas produkter. I helgen hade vi vår egna lilla skördefest på landet. Vi drog upp potatis och pepparrot ur jorden och knipsade sockerärtorna från sina skälkar. Sedan blandade jag allt med skirat smör, dill räkor och ägg till en liten skördelunch.   


Kanske smakar det extra gott när jag vet att det kommer från min fars trädgårdsland
 4 port

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 ägg
  • 200 g sockerärtor
  • 1 dm färsk pepparrot
  • Ett knippe dill
  • 100 g smör
Gör så här: Skala räkorna. Koka och grovhacka äggen. Finstrimla sockerärtorna och skira smöret. Riv pepparroten. Blanda räkor, ägg, sockerärtor, dill och smör. Servera blandningen med nyriven pepparrot och färspotatis.