tisdag 17 september 2013

Haricots vertssallad med ädelostdressing


Jag upplever att vi i Sverige är så rädda att koka över våra grönsaker numer att de nästan heller äter dem råa. Receptförfattare talar om att blanchera grönsakerna hastigt, kockar uppmanar folk till att slänga ner grönsakerna i isbad(skulle aldrig få för mig att göra ett isbad hemma i mitt kök…) när de kokat dem några minuter för att absolut INTE FÅR bli överkokta.  Man ska nästan skämmas när man menar att man gillar när grönsakerna är lite lätt överkokta. Men det gör jag, inte alltid men ibland. Jag älskar när morötterna är sådär smörigt mjuka efter att de kokat med i grytan i flera timmar eller när zucchini är alldeles brunkokt i ratatouille. Jag gillar inte när de gröna bönorna är trådiga och hårda jag tar de heller lite för mycket kokta än för lite.
Så här kommer lite bilder på min haricots verts och vaxbönsallad med rivet rostat surdegsbröd, bacon och ädelostdressing.


När bönorna är färska behöver de dock inte koka särskilt länge...

Var försiktig med saltet eftersom både osten och baconet i regel är salt!
I min dressing mixar jag ädelost med nån sked gräddfil, en skvätt mjölk och några droppar honung.