För några veckor sedan gav min chef mig ett hamburger-tips.
Han rådde mig att göra en tjock rulle av färsen för att sedan skära upp den till burgare. På det här viset skulle burgarna bli saftigare
och inte fulllt så kompakta som när de formas för hand. Helt klart värt att testa tänkte jag, sen tog
det några veckor tills jag väl kom till skott… Men så igår blev det läge för
hamburgerlunch. Och metoden skulle
testas.
Succé, jag och alla runt bordet med mig var rörande överrens om att
de var bland de godaste burgarna vi någonsin ätit! Konsistensen blev
fantastisk och de blev vansinnigt saftiga. I vanlig ordning lät jag lite ost smälta över burgarna de sista
minuterna på grillen för att gotta till det hela lite extra. Och så rykande färskt bröd och sallad på sommarens vitkål
till det. Vad mer kan man önska en sommarsöndag?
|
med köttfärsrullen blir burgarna saftigare och dessutom lika stora |
|
Glöm aldrig osten! |
|
En enklare variant av kålsallad |
|
Färdiga burgare, bara att hugga |
|
Nybakat bröd och grillade burgare |