För att runda av det hela skedade vi på lite skirat smör över biffen och moset. Mums så gott det blev!
Räkorna i moset gör rätten lite mer "tuggig" |
Fiskbiff med räkmos och syltad fänkål 4 port
- 200 g skinn- och benfri lax
- 200 g sej eller annan vit fisk
- 1 ägg
- 1 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 1 krm muskotnöt
- Smör till stekning
Gör så här: Skär fisken i bitar. Mixa fisken och ägget. Tillsätt kryddorna och sedan grädden i en stråle under mixningen. Forma smeten till fyra biffar. Bryn biffarna i smöret. Sänk värmen och låt efter steka ca 7 min.
Räkmos
- 600 gram mjölig potatis
- 1 kg oskalade räkor
- 2 dl mjölk
- Ev 2 msk riven pepparrot
- Hackad persilja
- Vitpeppar
- Salt
Gör så här: Koka potatisen i väl saltat vatten. Skala räkorna. Mosa den färdigkokta potatisen. Värm mjölken. Vispa mjölken och potatisen till en len konsistens. Tillsätt räkor, persilja, vitpeppar och pepparrot. Smaka av med salt.
Syltad fänkål
- 1 fänkål
- 1 liten röd lök
- ½ dl ättika
- 1 dl strösocker
- 1 ½ dl vatten
Gör så här: Vispa ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Hyvla eller skiva fänkålen tunt. Strimla löken. Lägg grönsakerna i lagen och låt stå minst 1 timme.