lördag 25 februari 2012

Cheddaromelett med rom och krasse



Cheddar är en Brittisk ost som har tillverkats i den lilla engelska staden med namnet Cheddar sedan medeltiden. Det är en smakrik ost som lagras mellan 3 månader och upp till tre år. Den engleska cheddarosten skall inte förväxlas med den amerikanska cheddarosten som är betydligt smakfattigare och har men mjukare konsistens.
Cheddarost är mycket gott att riva och blanda ner i omelettsmet. Igår ugnsbakade jag en cheddaromelett. Sedan skar jag upp den i små bitar och skedade över lite rom. En perfekt äggrätt när man ska ställa till med brunch och vill ge gästerna möjlighet smaka lite av allt. Dessutom är det superenkelt eftersom omeletten sköter sig själv i ugnen!


God både varm och kall




Cheddaromelett med rom och krasse
  • 10 ägg
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 2 riven dl cheddarost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • Några drag med svartpepparkvarnen


Gör så här: Vispa samman alla ingredienser. Klä in en 1 ½ litersform med plastfolie. Häll ner smeten i formen och grädda omeletten i ugnen ca 20 min. Ta ut formen och skär upp omeletten i bitar och klicka på rom och klipp över krasse.