fredag 8 juli 2011

Mitt smultronställe


Godis till lunch


Tidigare i år hittade jag ett smultronställe som jag numera stolt benämner som MITT smultronställe. Ett strå räcker inte långt när jag vandrat den lilla stigen dit, till mitt ställe är det bäst att man ta med sig literburkar. Det finns hur mycket som helst! De är stora, röda, söta och fantastiskt smakrika. Det känns som ett helt osannolikt lyxproblem att jag har tillgång till så många smultron att jag knappt vet vad jag ska göra av dem. Vi äter dem hela tiden, till filen på morgonen, tillsammans med vaniljglassen när vi fikar och låter dem bada i mjölk som mellanmål.  Idag stekte jag några plätt-pankakor till lunch och strödde över ett gäng av de solmogna bären tillsamans med smör, valnötter och en riktigt god lönnsirap (Tips! Aunt Jemima)

Plätt-pankakor 2 port

  • 1 ägg
  • 2 dl mjöl (120g)
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • I msk smör
  • 1 nypa socker
  • 1 nypa salt
Gör så här: Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ner mjölken. Tillsätt ägget. Smält smöret i en teflonpanna. Tillsätt smöret till smeten.  Häll ner ca ½ dl smet i en het teflonpanna. Vänd dem när det börjar synas bubblor på ovansidan och stek ytterligare några minuter. Servera med bär, valnötter, extrasaltat smör och lönnsirap.