måndag 14 november 2011

Pastaomelett med bacon och dragon


I lördags lagade jag en baconpasta till lunch när det var dags för en paus i helgens renoverings arbete.  När vi ätit oss mätta fanns det fortfarande lite mat kvar. Inte riktigt tillräckligt mycket till en matlåda, men det var ändå för mycket och för gott för att kasta. Jag sparade den lilla byttan och idag gjorde jag som italienarna, lagade en pastaomelett. De sägs att de italienska husmödrarna lagar gigantiska omeletter på gårdagens överblivna pastarester som de smaksätter med allehanda kryddor. Min pasta hade redan smaksättning så det enda jag gjorde var att blanda pastan med ägg och mjölk, hälla det i en liten ugnssäker form och köra in i ugnen. Rätten påminner en hel del om makaronilåda men är inte mindre god för det.


krämig och fin ska omeletten vara


Pastaomelett 1 port

  • 2 dl pastarester av alla slag (Min pasta var blandad med béchamelsås, bacon, dijonsenap, dragon och soltorkade tomater )
  • 2 ägg
  • ½ dl mjölk
  • Riven ost
Gör så här: sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda ner pastan. Smörj en form. Häll omelett smeten i formen och baka omeletten i ca 15 min eller till stanningen stannar.