fredag 9 november 2012

Quesadillas med pumpa

Igår lagade jag en sååå jäkla god lunch. Jag har en fäbless för quesadillas. Vet inte varför jag tycker att det är så vansinnig gott. Det spelar inte riktigt någon roll va de är fyllda med, brödet blir bara så nedrigt gott när den steks! Igår hade jag lite butternutpumpa kvar i kylskåpet som jag kokade och mosade på mitt tortilliabröd, strödde över lite spiskummin, tomat, fetaost och så ner i pannan med lite olja. MUMS!
Quesadillas är en mexikansk rätt. Namnet är en sammandragning av det spanska ordet för ost Queso och trotilla dvs det tunna brödet. En stekt ostmacka på mexikanska helt enkelt. Jag har provat massor av olika fyllningar och det mesta blir gott. Det passar bra som lunch, middag, vickning, tilltugg före maten, ja i de flesta sammanhang.  Att de går på nolltid att tillaga därtill är såklart ingen nackdel!

den lite söta pumpan smakar finfint till den salta fetaosten
Quesadillas med pumpa 4 st

  • 4 stora tortillabröd
  • 5 dl grovtärnad pumpa
  • 200 g fetaost
  • ca 1 tsk spiskummin
  • 4 tomater ensdast köttet
  • oja att steka i

Gör så här: Koka pumpan mju i saltat vatten. Finhacka tomaterna. Mosa pumpan och dre ut den på halva sida av tortillabröden. Fördela över osten, tomaterna och spiskummin på pumpmoset. Vik över den obredda sidan. Stek i olja i en stor stekpanna.
kärna ur tomaten så inte fyllningen blir för våt

jag steker gärna min quesadillas i olja men vissa fördrar en torr panna. Prova vad just du gilla