Rulltårta med körsbär och punschgrädde
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ dl mjölk
- Socker till rullning
- 2 dl körsbärssylt
Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker
pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta det mer i
äggsmeten. Vänd ner det med en slev. Rör till sist ner mjölken. Häll ut smeten
på en bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 5 min. Strö socker på ett
bakplåtspapper. Stjälp upp den nygräddadekakan på bakplåtspappret. Riv bort pappret
(som kakan gräddats på) och bre genast på sylten. Rulla ihop kakan från
långsidan. Lägg rullen med skarven neråt och låt svalna.
- 2 dl grädde
- 1 msk punsch
- 1 dl rostade hasselnötter(se HÄR hur jag rostar nötter)
- Ev lite Körsbärssylt
Gör så här: Vispa grädden. Rör ner punschen.Skiva upp rulltårtan och servera den med punschgrädde,
hasselnötter och ev lite extra sylt.