fredag 12 augusti 2011

Kräftlag


Nu är det äntligen kräfttider! Jag passar på att äta kräftor flera gånger under årets säsong. Men kostnaderna drar iväg om vi ska äta färska kräftor varje gång, därför kan de frysta skaldjuren vara ett alternativ. Tyvärr tycker att de frysta kräftorna ofta tendera att vara lite smaklösa. Därför kokar jag gärna en egen lag som jag lägger kräftorna i några timmar innan de ska serveras. Det är inte fullt så mödosamt som man kan tro och det är helt klart värt det lilla besväret.

Kräftor, bröd, majonnäs punkt

Krätlag 2 pkt frysta kräftor

  • 3 liter vatten
  • 1 dl grovsalt
  • 2 sockerbitar
  • 1 liter krondill
  • 1 flaska porter
Gör så här: Koka upp samtliga ingredienser, koka 15 min. Låt svalna. Lägg de frysta kräftorna i lagen och låt dem ligga till de är tinade.

Månar i träden och kräfor på bordet, nu är det augusti