söndag 24 juni 2012

Matjessilltårta

 Efter en fantastisk midsommarhelg med min familj i Uppsala är jag nu tillbaka i Göteborg. En av de rätter som prydde bordet vid vår midsommarlunch var mammas matjessilltårta. Den har hon alltid lagat och uppskattas av de flesta, oavsett om de är sill älskare eller ej.


Mammas matjessilltårta


  • 1 röd lök
  • 1 gullök
  • 1/2 dl vitvins vinäger
  • 1 msk socker
  • 1/2 dl olja
  • 3 burkar matjessill
  • 1 äpple
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk senap
  • 1msk spad frän sillen
  • 3 kokta ägg
  • sallad och gräslök till garnering


Gör så här: Finhacka löken. Blanda olja, vinäger och socker i en bunke och tillsätt löken. Låt stå ca 30 min. Hacka sill och äpple. Ta löken ur spadet och blanda med sillen och äpplet. Lägg ut blandningen på ett fat. Blanda ihop gräddfil, majonnäs , senap och spad. Bre den över sillblandningen. Garnera med ägg sallad och gräslök. ät med färskpotatis.


Välj en smakrik matjessill!