Mammas matjessilltårta
- 1 röd lök
- 1 gullök
- 1/2 dl vitvins vinäger
- 1 msk socker
- 1/2 dl olja
- 3 burkar matjessill
- 1 äpple
- 1 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 1 msk senap
- 1msk spad frän sillen
- 3 kokta ägg
- sallad och gräslök till garnering
Gör så här: Finhacka löken. Blanda olja, vinäger och socker i en bunke och tillsätt löken. Låt stå ca 30 min. Hacka sill och äpple. Ta löken ur spadet och blanda med sillen och äpplet. Lägg ut blandningen på ett fat. Blanda ihop gräddfil, majonnäs , senap och spad. Bre den över sillblandningen. Garnera med ägg sallad och gräslök. ät med färskpotatis.
Välj en smakrik matjessill! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar