onsdag 18 juli 2012

Brie- och aprikossmörgås


Förra veckan spenderade jag som sagt i den mallorcanska staden Palma. Hotellet vi bodde på serverade som sig bör en dignande, fräsch och mumsiga frukostbuffé. Jag är lite kluven till varför jag värdesätter att det finns mycket att välja på, eftersom jag ändå oftast håller mig till samma saker. Men det känns liksom härligt på något sätt... I alla fall så länge det är fräscht och gott och inte proppat med utfyllnadsprodukter. Hellre lite och fräscht än mycket och halvdant. Har man inte möjlighet att hålla bacon, ägg korv mm fräscht och varmt så tycker jag nog att man kan strunta i det och satsa på det kalla istället.
I morse återskapade jag en av förra veckans favoritfrukostar. Surdegsbaguette med brie, aprikosmarmelad och valnötter.  Så satans gott!
Aprikoser kallas för övrigt ibland för armeniskt plommon. Det beror på att man länge trodde att det var aprikosens ursprungsort. Detta var innan man konstaterade att den lilla orange/gula frukten härstammar från kina. Idag är Turkiet världens största aprikosodlare och exporterar torkade aprikoser till många av världens länder.

Låt brieosten bli rumstempererad, du blir inte sjuk!


Jag blandade min marmelad med några färska aprikoser


Nybakat frukostbröd