Förra veckan spenderade jag som sagt i den mallorcanska staden
Palma. Hotellet vi bodde på serverade som sig bör en dignande, fräsch och
mumsiga frukostbuffé. Jag är lite kluven till varför jag värdesätter att det
finns mycket att välja på, eftersom jag ändå oftast håller mig till samma saker.
Men det känns liksom härligt på något sätt... I alla fall så länge det är fräscht
och gott och inte proppat med utfyllnadsprodukter. Hellre lite och fräscht än
mycket och halvdant. Har man inte möjlighet att hålla bacon, ägg korv mm fräscht
och varmt så tycker jag nog att man kan strunta i det och satsa på
det kalla istället.
I morse återskapade jag en av förra veckans
favoritfrukostar. Surdegsbaguette med brie, aprikosmarmelad och valnötter. Så satans gott!
Aprikoser kallas för övrigt ibland för armeniskt plommon. Det beror på
att man länge trodde att det var aprikosens ursprungsort. Detta var innan man konstaterade
att den lilla orange/gula frukten härstammar från kina. Idag är Turkiet världens
största aprikosodlare och exporterar torkade aprikoser till många av världens
länder.
Låt brieosten bli rumstempererad, du blir inte sjuk! |
Jag blandade min marmelad med några färska aprikoser |
Nybakat frukostbröd |
Alltså den smörgåsen ser sååå god ut! Vill ha :)
SvaraRadera