söndag 23 oktober 2011

Anis- och äppelbröd

 
Anis är en av de klassiska svenska brödkryddorna. Örten kommer ursprungligen från Grekland där den smaksätter deras nationaldryck ouzo.  Igår bakade jag en limpa som jag smaksatte med äpple och anis. Äpplet ger brödet en söt smak som passar utmärkt till anisen. Brödet blir kompakt så det skivas med fördel i tunna skivor. Hur som helst smakat det fantastiskt gott tillsammans med extra saltat smör och en ost med sting.


Morgonmums!


Anis- och äppelbröd 

  • 1 dl surdeg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 1 dl hel råg
  • 2 msk linfrö
  • 1 dl havregryn
  • 2 äpplen
  • 3 dl vatten
  • 1 msk anis

Gör så här. Koka rågkornen i ca 20 min. Häll av. Riv äpplet. Blanda alla torra ingredienser. Blanda äpple, surdeg och vatten. Blanda ihop alla ingredienser. Smörj en brödform. Häll ner degen och grädda ca 1 ½ timme.