onsdag 21 november 2012

Riven fläsksida med vinbärschutney

 

I somras blev min mamma bjuden på en vinbärschutney hemma hos en väninna. Sedan dess har hon vid ett flertal tillfällen talat om för mig hur otroooligt god den var och mellan raderna uppmanat mig att koka något liknande till henne. Efter ett halvårs "hintande" tröttnade hon förmodligen på min passivitet, drog fram mina gamla röda vinbär ur frysen och började sylta på egen hand.

I helgen när jag var där på besök fick jag smaka den omtalade chutneyn. Eller ja... lite mer än smaka... vi åt den till det mesta! Blanda annat gjorde vi en förrätt på lite överbliven confiterad fläsksida som jag rev i bitar och blandade med crème fraiche och pepparrot. Sedan serverade vi den med chutney och en sticka stekt surdegsbröd.
Mammas chutney blev ganska lös och påminner en hel del om sötsursås(men inte mindre god för det!). En mycket användbar sås helt enkelt.
Receptet på confiterad fläsksida hittarn ni HÄR mendet går lika bra att använda FLÄSKLÄGG. Blanda bara ihop köttet med lite creme fraiche och pepparot tills den fått en krämig konsistens och en önskad styrka.
Receptet på chutneyn kommer snart!