Vallmofrö är helt logiskt vallmoblommans frön. De är små,
runda och blå eller vita till färgen. De är inte bara goda att ha på bröd, de är
även fantastiskt goda att krossa och blanda ner i olika maträtter. Med sin
nötiga smak passar det fenomenalt bra som smaksättning till salladsdressingar. Och det
var just i en salladsdressing den fick agera här hemma tidigare idag. Jag blev serverad en variant av
den här salladen i USA för några år sedan och jag föll
pladask för blandningen av det Fruktiga, rökiga och nötiga, mums. Den är god i litet format som en förrätt eller som varmrätt med en rejäl bit gott bröd.
salladen innan dressingens intåg |
kiwisallad med rökt sidfläsk och vallmodressing 4 port
- 2 avokado
- 2 kiwi fruktet
- 1 dl blåbär
- 100 g fin sallat
- 200 g gott rökt sidfläsk
Gör så här: Skär avokado, kiwi och sidfläsk i bitar. Fördela
all ingredienser på 4 talrikar.
- 1 dl olja, valfri
- ½ dl vinäger
- 1/2 dl honung
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 2 msk vallmofrön
- 2 msk finhackad rödlök
Gör så här: Krossa vallmofröna i en mortel. Blanda ihop alla
ingredienser utom oljan. Tillsätt oljan i en stråle undre kraftig vispning.