onsdag 25 juli 2012

Sallad med mynta och pärlcouscous




Ernst hade verkligen belägg för sin varning om att aldrig vända myntan ryggen i grönskaslandet. Min mynta frodas så det står härliga till både på höjden och bredden, men jag lider då verkligen inte av det. Det känns däremot vansinnigt lyxigt att får slösa med de gröna bladen i både drinkar och matlagning.  Tidigare i vecka blandade jag ner massor av mynta i en urgod pärlcouscous sallad.
Pårlcouscous kommer från libanon där den kallas för moghrabieh. I likehet med den finkorninga couscousen är den gjrd på durumvete och vatten.


Ät salladen som ensamrätt eller som ett tillbehör till kött eller kyckling.


Sallad med mynta och pärlcouscous 4 port
  • 4 dl pärlcouscous
  • 1 st aubergine
  • 2 avocado
  • 1 fast gurka
  • 1röslök
  • 2 dl oliver
  • 200 g fetaost
  • saften från 1 citron
  • mynta efter smak
Gör så här: koka pärlcouscousen enligt förpackningen.  Skiva och salta auberginen. Låt ligga i ca 10 min. Torka bort vätskan från auberginskivona och stek dem i rikligt med olivolja. Skär avokado och bryt fetaosten i bitar. Grovhacka myntan. Blanda ihop alltsammans,  häll över citronjuice och lite olja. smaka av med salt och peppar.




Auberginen kan även bakas i ugnen.