lördag 5 januari 2013

Högrevssmörgås med potatis och pepparot

Nu byter långkoken av varandra i mitt lilla kök. I veckan "sous vide" tillagade jag en bit högrev. Jag hade köpt en bit rimmad högrev i vakuumförpackning som jag la in i min 65-gradiga ugn. Sedan lämnade jag köttbiten där inne ett dygn. 

Vi började med att äta köttet tillsammans med stuvad potatis och senap, resterna åt jag till lunch på knäckebröd med kall potatis,phiadelphia med pepparrot, äpple och krasse. 

Högrevssmörgås med potatis och pepparot


  • knäckebröd
  • philadelphiaost
  • riven papparrot
  • kall potatis
  • rimmad högrev
  • äpple
  • äppelchutney
  • smörgåskrasse
Gör så här: Portionera ingredienserna efter tycke och smak


Köttet äts med fördel varmt, återupphetta det genom att lägga det i het buljong(låt det inte koka)
Variera pepparroten med senap.