söndag 29 april 2012

Havreflarn med vit choklad


Idag känns det äntligen som sommaren är på väg! Fika i solen med chokladpenslade havreflarn utlovas i eftermiddag. Recept på vanliga havreflarn har jag lagt ut tidigare. Dessa låter jag svalna på en kavel så att de får formen av en båge. Sedan penslar jag dem med vit choklad. Den vita chokladen gör dem sötare än sötast. Men eftersom jag är en gottegris passar det mig utmärkt till mitt beska kaffe. Vill ni ha dem mindre söta penslar ni bara på mörk choklad istället!  



Havreflarn med vit choklad
  • 100 gram smör 
  • 3 dl havregryn 
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad


Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner smöret och till sist ägget. Klicka ut smeten på bakplåtsklädda plåtar, ca i msk, med sa 1 dm mellanrum. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Dra bort pappret från plåten och lägg pappret på en kavel eller något annat runt.Upprepa lill smeten är slut. Smält chokladen över vattenbad och pensla den på de avsvalnade havreflarnens undersida.