Då tycker jag att det passar fint med frukt- och nötdesserter. Hacka ner all frukt som agerat stilleben mellan chokladaskarna till en fruktsallad och blanda ner resterna av julnötterna och glöggrussinen.
Häromdagen
rörde jag ihop några trötta vindruvor av olika slag med yoghurt och några
rostade solroskärnor. Fräscht och gott
men ändå lite sött. Funkar lika bra till frukost som dessert.
Jag skalade mina druvor(kanske mest för att jag var trött och ville pilla med något monotont utan att använda hjärnan...) med det är inte nödvändigt. Däremot rekommenderar jag er att rosta fröna och då helst i ugnen, då de blir jämt bruna rakt igenom.
Vindruvssallad med yoghurt
Jag skalade mina druvor(kanske mest för att jag var trött och ville pilla med något monotont utan att använda hjärnan...) med det är inte nödvändigt. Däremot rekommenderar jag er att rosta fröna och då helst i ugnen, då de blir jämt bruna rakt igenom.
Vindruvssallad med yoghurt
- 1 klase vindruvor(ca 20 st
- 1-2 dl fast yoghurt(tex. turkisk)
- 1 dl solroskärnor
- 1 krm torkad malt korianderfrö
- 1/2 citron
Koriandern ger salladen en orientalisk smak |
Krämig härlig yoghurt |
Gammal druva blir som ny |