Då tycker jag att det passar fint med frukt- och nötdesserter. Hacka ner all frukt som agerat stilleben mellan chokladaskarna till en fruktsallad och blanda ner resterna av julnötterna och glöggrussinen.
Häromdagen
rörde jag ihop några trötta vindruvor av olika slag med yoghurt och några
rostade solroskärnor. Fräscht och gott
men ändå lite sött. Funkar lika bra till frukost som dessert.
Jag skalade mina druvor(kanske mest för att jag var trött och ville pilla med något monotont utan att använda hjärnan...) med det är inte nödvändigt. Däremot rekommenderar jag er att rosta fröna och då helst i ugnen, då de blir jämt bruna rakt igenom.
Vindruvssallad med yoghurt
Jag skalade mina druvor(kanske mest för att jag var trött och ville pilla med något monotont utan att använda hjärnan...) med det är inte nödvändigt. Däremot rekommenderar jag er att rosta fröna och då helst i ugnen, då de blir jämt bruna rakt igenom.
Vindruvssallad med yoghurt
- 1 klase vindruvor(ca 20 st
- 1-2 dl fast yoghurt(tex. turkisk)
- 1 dl solroskärnor
- 1 krm torkad malt korianderfrö
- 1/2 citron
Koriandern ger salladen en orientalisk smak |
Krämig härlig yoghurt |
Gammal druva blir som ny |
Mums, verkar smaskens! Och intressant med koriandern!
SvaraRaderaSjälv brukar jag göra ett salladstillbehör med vindruvor, tärnad äpple och lite romansallad, som blandas med yoghurt och majonnäs. Gott till kyckling!
Jag stötte på koriander i "sötsaksrecept" för första gången när jag letade efter ett recept på rabarberkaka för några år sedan. Jag tyckte att det var lite konstigt och kunde inte föreställa mig hur det skulle smaka. Men sedan när kakan var klar och jag högg in var smaken oväntat nog väldigt bekant. Smakar som "köpekaka":)
SvaraRadera