torsdag 9 augusti 2012

Grillad tunnbrödsrulle med potatis och kassler

Kassler är en fläskkotlettrad som benats ur, rimmats och rökts. Namnet kassler sägs härstamma från en tysk charkuterimästare vid namn Cassler som levde och verkade i Berlin under slutet av 1800-talet.
Igår tärnade jag en bit kassler som jag blandade med färskpoatis, ost, crème fraiche och senap. Sedan rullade in blandningen i några tunnbröd och la på grillen. Brödet får en krispig yta och osten smälter och blandar dig med creme fraichen till en ljuvlig sås. De här rullarna kan man fylla med lite vad som helst, det man har i kylen. Nästan alt blir gott i en grillad tunnbrödrulle med smält ost och crème fraiche!


Grillade tunnbrödsrullar med potatis och kassler 4 st
  • 4 tunnbröd
  • 12- 20 kokta färskpotatisar
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl riven prästost
  • 2 msk sötstark senap
  • 400 g fintärnad kassler
  • 1/2 dl hackad gräslök

Gör så här: Dela potatisen i grova bitar och blanda den med övriga ingerdienser.
Fördela fyllningen längst ena kortändan av tunnbröden. Rulla ihop och klä in i aluminiumfolie. Lägg på grillen ca 10 min,  vänd efter halva tiden.
Öppna och kika om brödet fått en fin färg

Klä in rullarna ordentligt

Testa med papparrot istället för senap också!