Kassler är en fläskkotlettrad som
benats ur, rimmats och rökts. Namnet kassler sägs härstamma från en tysk
charkuterimästare vid namn Cassler som levde och verkade i Berlin under slutet
av 1800-talet.
Igår tärnade jag en bit kassler
som jag blandade med färskpoatis, ost, crème fraiche och senap. Sedan rullade
in blandningen i några tunnbröd och la på grillen. Brödet får en krispig yta
och osten smälter och blandar dig med creme fraichen till en ljuvlig sås. De
här rullarna kan man fylla med lite vad som helst, det man har i kylen. Nästan
alt blir gott i en grillad tunnbrödrulle med smält ost och crème fraiche!
Grillade tunnbrödsrullar med potatis och kassler 4 st
- 4 tunnbröd
- 12- 20 kokta färskpotatisar
- 1 dl creme fraiche
- 2 dl riven prästost
- 2 msk sötstark senap
- 400 g fintärnad kassler
- 1/2 dl hackad gräslök
Gör så här: Dela potatisen i grova bitar och blanda den med
övriga ingerdienser.
Fördela fyllningen längst ena kortändan av tunnbröden. Rulla
ihop och klä in i aluminiumfolie. Lägg på grillen ca 10 min, vänd efter halva tiden.
Öppna och kika om brödet fått en fin färg |
Klä in rullarna ordentligt |
Testa med papparrot istället för senap också! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar