Just nu semestrar min äldsta bror hans fru på
Gotland. De njuter av både det ena och andra och är inte sena att mms:a bilder på härligheterna till mig. Igår fick jag en
blid av ett fint litet porslinfat med en bit saffranspannkaka, salmbärssylt och
grädde. Bredvid fatet stod en machande liten kopp med kaffe och allt det här i
en solig trädgård. Kråkplågeri! Saffranspannkaka är ju bland det godaste jag
vet!
Men saffranspankakan kom inte att vara inte långt borta. Jag satte av till affären för att inhandla de få
ingredienser jag behöver till min supersnabba variant av den underbara kakan.
Mandelmassa, en korv färdig risgrynsgröt, saffran och ägg. Sedan rörde jag ihop alltsammans och stekte i
stekpannan. Snabbt går det och GOTT är det! När jag har lite framförhållning blandar jag smeten dagen innan, då blir kakan( om möjligt) ännu mer smakrik och gul.
Saffranspannkaka
- 1 stor "korv" risgrynsgröt (1 kg)
- 200 g Mandelmassa
- 4 ägg
- ½ dl mjöl
- 1 pkt saffran
- Smör att steka i
Gör så här: Riv mandelmassan. Blanda ihop alla ingredienser
( låt smeten en stund om du har tid). Hetta upp smör i en panna. Häll smeten i
panna, sänk värmen efter några minuter och låt den tillagas tills smeten
stelnat. Vält upp pannkakan på ett fat och för tillbaka den med den ostekta
sidan nedåt.
Servera med grädde och bär |
Mandlarna blir extra goda om de rostas |
Ser ljuvligt gott ut!
SvaraRaderaOch så vansinnigt enkel att göra då man slipper skålla, skala och mala mandel mm mm....!
SvaraRaderaDetta bokmärkes för jag älskar saffranspannkaka, mums!
SvaraRaderaKul! Hoppas du gillar det!
Radera