söndag 15 januari 2012

Cake Pops med Kladdkaka


Cake pops dvs. tårt- klubbor är precis vad det låter som, tårta/kaka på en pinne. Klubborna har länge varit populära i USA och nu börjar det även dyka upp här i Sverige. Det är ett fantastiskt bra alternativ till festens desserttårtor, och -kakor, i synnerhet om man har ett kalas där många olika sorter ska serveras. Jag tycker att det känns trevligare att ta ett par olika klubbor istället för att tränga ihop olika små tårtbitar på en assiett. Klubborna kan varieras i oändlighet, det är bara fantasin som sätter gränserna! Bara ta din favoritkaka (ballerina, morotskaka, blåbärsmuffin, kladdkaka, citronkaka, tosca kaka vilken som helst!) mixa med Philadelphiaost och forma till bollar innan du doppar dem i choklad. Igår gjorde jag en mycket enkel variant med ballerina kladdakaka. Antingen gör jag dem naturella eller så smaksätter jag dem på något vis, tex med lakrits, pepparmint eller jordnötssmör. 
Förföriskt goda små klubbor

Cake Pops med kladdkaka 20 st
·         2 pkt ballerina kladdkaka
·         150 gram Philadelphiaost
·         Ca 200 gram choklad, vit eller mörk
·         Strössel eller annat garnityr
·         Ev smaksättning. 1 burk salt hockypulver till. Några droppar pepparmint extrakt. Några skedar jordnötssmör.
Gör så här: Mixa kakorna fint. Blanda smulet med osten och forma till 20 bollar. Ställ bollarna i frysen minst 30 min. Smält chokladen och doppa klubborna. Garnera dem och ställ dem i ett stort glas eller en vas.


Krämig kärna och ett hårt chokladhölje